LAX MED CITRONSÅS

Hej alla, Citronsåsen blev jättegod, med lite vitt vin hade den blivit peeerfekt men tyvärr hade vi inget matlagningsvin hemma så jag får prova med vin nästa gång jag gör såsen. Gud vad lax är mättande, synd att inte de frysta portionsbitarna vägde 30 g mindre för det hade varit mer lagom :) Hehe! Vi var ju på husvisning i dag, jag blev faktiskt postivit överraskad men jag klarar inte av gatan där huset ligger. Sitter du i köket kan du vinka till huset mitt över, nej tack Det är synd för huset är ganska mysigt, kanske lite för liten trädgård. Jag hoppas på huset på fredag, vi körde förbi där innan visningen i dag och det ser fint ut från utsidan. Nu ska jag lägga på min sista ansiktsmask och sen är det Sverigest mästerkock!

Lax med citronsås (2 personer): 2 laxfilé á 150 g 4 st mjöliga potatisar Citronpeppar Citronsås 1/2 citron, saft och skal 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 1/2 dl grädde 1 msk maizena, utrört i vatten 1/2 msk honung Salt Vitpeppar Gör såhär: 1. Lax: Sätt ugnen på 150°. 2. Smörj en form och lägg i laxfiléerna. 3. Tillaga laxen i ugnen i ca 25 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på 56°. 4. Potatis: Skala och dela potatisen på mitten. 5. Koka potatisen i vatten med salt tills den är mjuk. 6. Citronsås: Koka upp 2 dl vatten och lägg i buljongtärningen. 7. Tvätta citronen noga i varmt vatten. 8. Riv skalet och pressa ner saften i buljongen. 9. Tillsätt grädde och honung och koka upp. 10. Smaka av med eventuellt mer grädde och salt och vitpeppar. 11. Red såsen med maizena utrört i lite vatten. Låt småputtra tills fisken är färdig. 12. Servera laxen med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc