LEMON CURD

Lemon curd passar till allt om du frågar mig. Haha! Jag älskar det och min absoluta favorit är såklart på en varm scones. Det fungerar även på en varm macka, härlig efterrätt eller, till det jag ska äta i morgon, en lyxig frukost. Mums! 

Lemon curd (1 1/2 dl):

2 citroner, skal + saft

2 äggulor

1 ägg

1 dl honung

50 g smör


Gör såhär:

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme.

2. Koka till curden börjar tjockna, tar cirka 10 minuter.

3. Häll upp i en skål och förvara i kylskåp.


Viktigt:

- Temperaturen får inte överstiga 86 grader, då koagulerar äggulan.


Tips:

- Lemon curden håller cirka en vecka i kylskåpet.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
Men åååååh så smarrigt 😍😍
nouw.com/torres
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Mmm så himla gott 😍
nouw.com/inthemakingbyc
CakesbyAnnaG
CakesbyAnnaG,
Underbar bild😍
nouw.com/cakesbyannag
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😘
nouw.com/inthemakingbyc
Sporrongs
Sporrongs,
Men skämtar du!? Detta måste provas!!! :O 😃
nouw.com/sporrongs
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Nej, så enkelt och så gott 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc