Maräng (cirka 60 små maränger):
3 äggvitor
90 g strösocker
90 g florsocker
1/2 tsk citronsaft
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft, gärna 4D om ni har. Många nya ugnar har speciella inställningar, vår har tex en ”maräng” inställning som jag använde mig av.
2. Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Det är viktigt att det inte kommer någon gula i vitorna.
3. Vispa vitorna på medelhastighet (2:an på KitchenAid) tillsammans med 30 g strösocker, 30 g florsocker och citronsaft. Det ska bli ett vitt skum.
4. När det har blivit ett vitt skum, tillsätt resterande socker och vispa på hög hastighet (4:an på KitchenAid), cirka 5 minuter.
5. Spritsa maränger på en silikonmatta, alternativt bakplåtspapper.
6. Grädda i ugnen i cirka 1 1/2 timme.
7. Förvara i en burk med lock.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C