MATRUTINER

God morgon måndag,

Ny vecka, igen, och nu är det bara lite mer än en vecka kvar till det är julafton 🎅🏼 Tänk att man fortfarande längtar efter julafton och exakt lika mycket som när man var liten 😆

När Philip skulle börja äta vanlig mat var det många frågetecken, det är det fortfarande men jag känner ändå att hans matschema är bra och att han har bra rutiner. Det är många av er som har frågat vad Philip äter om dagarna så jag tänkte dela med mig av det. Tänk på att alla bebisar är olika och tycker om olika saker och olika mängder, ingen bebis är lik den andra så det gäller att prova sig fram och se vad som passar just din bebis bäst 💕


7-7.45 välling - Philip får alltid välling på morgonen och det beror lite på hur dags han vaknar och om han verkar hungrig men oftast är han vaken i 30 minuter innan det är dags för välling. Philip dricker fortfarande majsvälling men så fort han blir 8 månader ska vi gå över till havre- eller fullkornsvälling.

9-10 gröt med äppelmos - Efter Philips första sovstund får han gröt med äppelmos, vilket är hans absoluta favorit. Ni hittar receptet på min äppelmos här.

11.30-12.30 lunch + fruktpuré - Lunchen består oftast av kött/fisk/fågel, grönsaker och kolhydrater, ca 120 g. I maten blandar jag i 1 msk matfett eftersom det är viktigt att barnen får i sig fett i den här åldern. Philip får alltid lite fruktpuré efter maten, ca 60 g. I dag ska Philip till exempel äta köttfärssås med kikärtsmakaroner och päron- och katrinplommonpuré efteråt.

15.45-16.15 mellanmål - Det blir oftast frukt och bär till mellanmål. Ett vanligt mellanmål för Philip är banan, avokado och kiwi.

17.30 ersättning/fruktpuré/rån - Om Philip verkar hungrig får han lite ersättning vid den här tiden men det händer väldigt sällan. Om vi till exempel är bortbjudna eller själva äter vid den här tiden får Philip antingen frukt eller ett rån, mest för att han alltid vill ha något när vi äter.

19.00-19.30 välling - Sista måltiden innan Philip somnar för kvällen.

02.30-03.30 ersättning - Philip verkar fortfarande hungrig på natten så någon gång vid den här tiden får han ersättning.


Hoppas att det var till någon hjälp ☺️

Kram C

Gillar