MOROTSKAKA

Vi måste ju såklart fira att det är morotskakans dag 😃 Jag har bakat morotskaka en gång tidigare och jag tycker att det är fantastiskt gott! Dagens morotskaka blev sååå himla god, trots att jag höll på att förstöra den. Haha! Såklart, bakning är inte min grej 😉 Jag satte ugnen på 150 grader och när jag stoppade in kakan ställde jag tiden på 40 minuter för att vara på den säkra sidan. Sen fortsatte jag att pyssla i köket och tiden gick men ingen klocka ringde. När jag tittade på klockan stod den fortfarande på 40 minuter och värmen hade sjunkit till 100 grader. Åååh 😒 Jag hade alltså lyckats "pausa" ugnen. Det är inte första gången. Sen fick jag chansa på tiden men resultatet blev en mjuk och saftig morotskaka.


Morotskaka (1 kaka):

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

300 g rårivna morötter

1 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1 nypa salt

Frosting:

50 g smör, rumstempererat

100 g philadelphiaost

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 lime, skalet

Dekoration:

Lime

Blåbär


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3. Vispa ägg pösiga tillsammans med strösocker.

4. Blanda alla torra ingredienser och vända ner i äggsmeten.

5. Tillsätt olja och morötter.

6. Fyll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna.

8. Vispa alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över kakan.

9. Dekorera med blåbär och lime.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

roseabakfantasi
roseabakfantasi,
Millasmat
Millasmat,
IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc