MOULES FRITES

Jag älskar vinkokta musslor och är som mest sugen nu på sommaren. Musslorna får absolut inte vara för stora, nej de ska gärna vara små, söta musslor. Det är konsistensen som blir äcklig annars - tycker jag 😊 Pommes och aioli ett ett måste till. Vi brukar alltid fritera våra pommes, perfekt att fritera nu när det är sommar och du kan göra det utomhus.

Moules frites (2 portioner):

1 nät blåmusslor

2 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 liten purjolök

4 dl vitt vin

2 dl grädde

Timjan

Salt

Svartpeppar

Aioli:

2 msk majonnäs

1 msk creme fraiche

1 vitlöksklyfta

1 tsk citronsaft

Cayennepeppar

Vitpeppar

Svartpeppar

Salt

Till servering:

Aioli

Citron

Pommes frites

Dill

Persilja


Gör såhär:

1. Tvätta musslorna noga.

2. Knacka på de musslor som är öppna och kasta de som inte stänger sig. Kasta även de musslor som är skadade.

3. Skala och hacka lök, vitlök och morot.

4. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på hög värme i några minut, häll sedan i musslorna.

5. Rör om och häll på vin och grädde.

6. Rör i kryddorna, lägg på locket och låt musslorna koka till de öppnar sig.

7. Servera med pommes frites, aioli och citron.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar