NY VARIANT

Go'kväll!

I går åt vi kålpudding och jag provade ett nytt recept som verkligen blev en ny favorit som jag tänkte dela med mig av. Det är en av många anledningar till att jag startade en blogg, för att kunna gå tillbaka och titta, både på recept men också på mitt liv, jag älskar det 😍

Saftig kålpudding (4 personer):
Vitkål:
1,2 kg vitkål (ett litet huvud)
3 msk smör
1 dl vatten
1/2 dl ljus sirap
Färs:
500 g färs
1 gul lök
2 msk ströbröd
1 dl stekt vitkål + 1/2 spad
1 ägg
1 1/2 msk japansk soja
Salt
Peppar

Gör såhär:
1. Vitkål: Skär bort roten på kålhuvudet och strimla i ca 1 cm tjocka strimlor.
2. Stek i smör på låg värme så att kålen inte bränns.
3. Tillsätt vatten och stek i ca i 5 minuter.
4. Ringla över sirap och stek i ytterligare 5 minuter.
5. Färs: Blanda alla ingredienser till färsen. Avsluta med 1 dl stek vitkål och 1/2 dl spad.
6. Täck bottnen på en ugnsfast form med kål.
7. Platta ut färsen och toppa med resterande kål.
8. Grädda i ugnen i 50 minuter i 175 grader.
9. Servera med gräddsås, potatis och lingon.

Lycka till!

Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc