Gör såhär:
1. Kakdeg: Vispa smör, socker och salt.
2. Knäck i äggen och vispa till en krämig smet.
3. Sikta i vetemjöl, kakao och bakpulver och vispa.
4. Plasta in degen och lägg in i kylskåpet i cirka 1 timme.
5. Sätt ugnen på 150 grader varmluftsugn.
6. Kavla ut degen och stansa ut små rundlar med hjälp av ett glas, 5 mm tjocka.
7. Lägg alla kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 13 minuter.
8. Låt kakorna svalna på ett galler.
9. Smörkräm: Vispa smöret till det är vitt och fluffigt, cirka 5 minuter.
10. Tillsätt hälften av florsockret och all vanilj och vispa i ytterligare 2 minuter.
11. Tillsätt sedan resterande florsocker och vispa i 2 minuter till.
12. Tillsätt till sist mjölken och vispa i 5 minuter till. Krämen ska vara riktigt fluffig.
13. Bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor som lock. Dra bort överflödig smörkräm med en kniv.
14. Njut av dina kakor tillsammans med ett glas mjölk.
Tips:
- Provgrädda en kaka för att vara säker på att den inte blir för gräddad.
- Lyxa till det och bred nutella på kakorna istället för smörkräm.
- Det går även att rulla ihop degen till en rulle och stoppa in i kylskåpet för att sedan skära rullen i 5 mm tjocka skivor.
- Förvara kakorna, utan smördeg, i en kakburk och smördegen i kylskåpet och montera kakorna innan servering.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C