PAELLA


Hej alla, 
Bilder från gårdagens paella :) Paella är verkligen en färgstark och festlig måltid. Det bästa med paella är att du själv bestämmer vad du vill ha i. I går hade vi musslor, räkor, havskräftor, chorizo, kyckling och lite annat smått och gott. Rätten passar alla eftersom det finns lite av allt i pannan. Lite pressad citron är pricken över iet :) 
Det blev en del paella över och eftersom Alex åker i kväll passar det perfekt för mig. Jag verkligen drar mig för att laga mat när jag är själv, det är sååå tråkigt. Det blir ingen veckomatsedel den här veckan för när Alex kommer tillbaka på torsdag åker vi direkt till Gotland och stannar där över helgen. Det ska bli skönt och roligt för jag har aldrig varit på Gotland. Vi får hoppas att det blir lite varmare :) 
Paella (4 personer):500 g räkor, med skal1 nät musslor2 havskräftor1/2 grillad kyckling2 chorizokorvar1 1/2 gul lök4 vitlöksklyftor2 dl långkornigt ris1 msk olja1 paket saffran2 dl vitt vin2 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 röd paprika1 dl frysta ärtor1/2 chiliPersiljaCitronklyftor till servering Gör såhär:1. Skölj och skrapa musslorna, släng alla trasiga och de som inte öppnar sig.2. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet.3. Skala och finhacka lök, vitlök och chili.4. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.5. Finhacka persiljestjälkarna.6. Lägg en klick smör i en kastrull och stek 1/3 av den gula löken tills den blir mjuk.7. Tillsätt persilja, 1 dl vin och vatten.8. Låt koka upp och lägg i musslorna, lägg på locket.9. Koka tills alla musslor har öppnat sig, ca 3 minuter.10. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå i ca 5 minuter.11. Plocka ur musslorna ur skalen, men spara några till dekoration.12. Sila musselbuljongen genom en finmaskig sil (buljongen ska användas till riset).13. Skär korven i slantar och stek på medelvärme i en stekpanna tills de är helt genomstekta, lägg åt sidan.14. Hetta upp olja i en paellapanna och fräs lök, vitlök, chili och paprika tillsammans med riset.15. Tillsätt saffran och låt det fräsa med under omrörning i ca 1 minut.16. Häll på musselbuljongen samt 1 dl vin och smula ner buljongtärningen. Låt alltsammans sjuda i ca 30 minuter eller tills vätskan har kokat in.17. Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.18. Skala räkorna under tiden.19. Blanda ner räkor, korv, musslor, kyckling och ärtor strax före serveringen så att alltsammans blir varmt. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc