PÄRON- OCH KATRINPLOMMONPURÉ

Jag älskar att experimentera i köket så nu när jag gjorde en ny sats med katrinplommon- och päronpuré valde jag att ha i lite fler päron och den blev faktiskt mycket godare. Den föll i alla fall mig bättre i smak än den med färre päron men Philip mumsade på som vanligt så han kände nog ingen skillnad 😊 Det här receptet heter päron- och katrinplommonpuré. För er som vill ha mer katrinplommon än päron, hittar ni receptet här och det heter katrinplommon- och päronpuré.


Päron- och katrinplommonpuré (6 burkar á 125 g):

4 päron

200 g katrinplommon

Vatten


Gör såhär:

1. Skala, kärna ur och dela päronen i bitar.

2. Lägg plommon och päron i en kastrull och täck med vatten.

3. Koka till allting är mjukt, cirka 15 minuter.

4. Häll av vattnet i en bunke och mixa frukten till en puré.

5. Tillsätt kokvatten om du vill ha en lösare puré.

6. Häll upp i glasburkar och låt svalna.


Tips!

Frys in burkarna och ta fram och tina när din bebis ska äta nästa gång.

Burkarna håller i några dagar i kylskåpet, betydligt mycket längre än köpa burkar.


Lycka till 🌸

Kram

  • BARNMAT

Gillar

Kommentarer

amandadellien
amandadellien,
inthemakingbyc
inthemakingbyc,

Instagram @inthemakingbyc