POCHERAT ÄGG

God morgon alla fina,

Innan Alex fick hem sin sous vide måste jag säga att jag var lite skeptisk men nu har vi tillaga en del rätter och wow vad gott det blir. I går pocherade vi ägg som blev helt perfekta 👌 Inte bara det, det var så himla enkelt. Jag har pocherat ägg två gånger tidigare och visst det är inga konstigheter men det här var hundra gånger enklare.

Ni har väl inte missat min youtubekanal där jag lägger upp mina recept, titta gärna in 😃 Klipp hur du pocherar ägg finns nu uppe 💋


Pocherat ägg i sous vide (2 ägg):

2 ägg


Gör såhär:

1. Ställ in temperaturen på 75 grader.

2. När temperaturen uppnåtts, sänk försiktigt ned äggen med en hålslev.

3. Tillaga äggen i 13 minuter.

4. Använd hålsleven för att ta upp äggen och lägg på en skärbräda/tallrik.

5. Knäck äggen och rulla försiktigt över på en skärbräda/tallrik.

6. Servera med hollandaisesås och gräslök eller på en avokadomacka.


Pocherat ägg i kastrull (2 ägg):

2 ägg

1 msk ättikssprit

Vatten

1/2 msk salt


Gör såhär:

1. Koka upp rikligt med vatten.

2. Knäck äggen i en kopp.

3. Dra av från spisen och tillsätt ättika och salt.

4. Vispa runt vattnet till en virvel och häll ned äggen in mot kanten av kastrullen.

5. Låt dra i ca 2 1/2 minut.

6. Lyft upp äggen med en hålslev och servera direkt.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Littlefroggie
Littlefroggie,
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Riktigt gott ☺
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc