PULLED DUCK

Hej alla,

Vi har en del vildandsbröst i frysen som vi behöver äta och i förrgår provade vi att göra pulled duck, väldigt lyckat. Jag förstår att alla inte har en sous vide hemma men då tycker jag faktiskt att ni ska införskaffa er en. Maten lagar sig själv och det blir så fantastiskt gott! 😍 Jag var själv väldigt skeptisk när Alex köpte den men nu är jag väldigt glad att han gjorde det. Lax och kyckling är mina favoriter att tillaga ❤


Pulled duck i Sous vide (4 portioner):

350 g vildandsbröst

50 g smör

2 apelsinskivor

Ingefära, malen

Svartpeppar

Vitlökspulver

Kinesiska pannkakor:

250 g vatten

200 g mjöl special

Sesamfröolja

Picklade rödlök:

1 rödlök

1/2 citron, saften

Ingefära, malen

Salt

Tillbehör:

2 morötter

1 dm gurka

1 burk majs

1 lime

Picklade rödlök

Hoisinsås


Gör såhär:

1. Pulled duck: Ställ in Sous viden på 75 grader i 24 timmar.

2. Lägg ankbrösten i en påsen tillsammans med kryddor, smör och apelsinskivor och vakuumförpacka.

3. Låt påsen ligga i vattenbadet i cirka 24 timmar.

4. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en burk.

5. Pressa över saften från 1 citron och krydda. Ställ in i kylskåpet.

6. Kinesiska pannkakor: Koka upp vattnet.

7. Sätt på degkrogen på KitchenAid och kör till degen har blivit fast.

8. Knåda och forma degen till en rulle och rulla in i plastfolie, låt vila i 30 minuter.

9. Skär rullen i 12 skivor och forma varje till 5 cm platt rundel.

10. Pensla en sida med lite, lite sesamfröolja och lägg ihop rundlarna två och två.

11. Kavla sedan ut varje par till pannkakor cirka 15 cm diameter, de ska vara riktigt tunna.

12. Hetta upp en panna och grädda varje par i en halv minuter på varje sida, dela sedan på dem.

13. Pulled duck: Klipp upp påsen och lägg köttet i en skål och såsen i en skål.

14. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med lite av såsen och eventuellt lite hoisinsås.

15. Servering: Fyll bröden med kött och tillbehör och toppa med hoisinsås.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc