RÖD CURRY MED QUORN

Kyckling i röd curry är min favoriträtt från det asiatiska köket och jag har länge tänkt göra en själv men det har aldrig blivit av, men så såg @Yayas fantastiska Thaigryta med röd curry och var bara tvungen att prova. Mums! Ebba fick smaka och fullkomligt älskade den. Jag kokar alltid risoni till barnen när vi äter ris just för att ris innehåller arsenik och det är absolut ingenting jag vill ge till mina barn i onödan. Jag tog det vi hade i kylskåpet och valde även att använda quorn istället för kyckling då jag har lite svårt för kyckling.

Röd curry med quorn (4 personer):

300 g quornfilé, tärningar

1 burk kokosmjölk

2 msk currypasta

1 tsk oystersås

1 tsk limesaft

1 salladslök

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1 morot

50 g sockerärtor

50 g broccoli

1/2 burk bambuskott

Till servering:

Ris


Gör såhär:

1. Skölj och strimla paprikan.

2. Skala och slanta moroten.

3. Finstrimla löken.

4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar.

5. Koka upp kokosmjölken och rör ner currypastan och oystersåsen.

6. Rör ner quornbitarna och låt koka i cirka 3 minuter.

7. Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka till grönsakerna har önskad konsistens.

8. Servera med ris.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc