SAFFRON FISH SOUP WITH AIOLI


Fisksoppa:200 g oskalade räkor 125 g laxfilé150 g torsk1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 morot1 msk tomatpuré 1 msk pressad apelsinsaft1/2 l fiskfond3 dl vitt vin 2 1/2 dl vispgrädde1 pkt saffran ChiliSaltVitpepparBaguette Aioli (recept hittar du nedan)
Gör såhär:1. Skala och dela moroten i slantar. 2. Skär ett snitt i purjolöken, skölj och skiva. 3. Fräs purjolök, morot och vitlök i matfett. Tillsätt saffran. 4. Tillsätt buljong, grädde, vin, tomatpuré, apelsinsaft och kryddor och låt sjuda ca 10 minuter. 5. Skala räkorna. 6. Skär fisken i 3 cm kuber. 7. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna precis innan servering annars blir de sega. 8. Servera soppan tillsammans med en bit bröd och aioli. 
Aioli:2 msk majonnäs1 msk créme fraiche 2 vitlöksklyftor 1/2 msk citronsaftFlingsalt Svartpeppar 
Gör såhär:1. Blanda majonnäs och créme fraiche. 2. Pressa ner vitlöksklyftorna och citronsaften.3. Krydda med salt och peppar. 
Lycka till! 
Kram C 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc