SALAMI AND MUSHROOM PASTA!

Oj vad gott det blev. Pasta och svamp är en bra kombination. Se recept nedan. Receptet går självklart att tillaga med en annan svampsort och det går även att utesluta salami. Jag gillar salami till den här rätten, då det blir en mer matig rätt. Det är första gången jag använder den här pastatypen, mafaldine. Tunn och smakrik, supergod.   Nu ska jag titta på Kockarnas Kamp på kanal 4 som har premiär idag. 
 
 Pasta med Karl Johan svamp, salami och parmesan:100 g Karl Johan svamp (100 g mer hade varit perfekt, men vi hade tyvärr inte mer) 1/2 hg felino (salami med svartpepparkorn)1 gul lök3 vitlöksklyftor1 dl vitt vin 1 1/2 dl vispgrädde1/2 dl kokbar créme fraîche 1 msk finhackad färsk timjan 1/2 dl riven parmesanost2 msk smör1/2 tsk salt1/2 tsk strösocker Svartpeppar Gör såhär:
  1. Ansa och skiva svampen. Om det är en stor svamp, skär bort det översta lagret av svampen för att få bort det ”sega” på svampen. 
  2. Bryn smöret i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan ångat bort.
  3. Tillsätt vitlök och krydda med salt och peppar. 
  4. Häll i vitt vin och låt koka ner till ca hälften återstår. Tillsätt grädde, créme fraîche, socker och timjan och låt småkoka i ytterligare 5-10 minuter.
  5. Koka pastan al dente i saltat vatten. 
  6. Häll av pastan men spara ca 1/2 dl av pastavattnet. 
  7. Om du vill, blanda ner pastan och pastavattnet i svampsåsen och tillsätt parmesan och nästan alla salamiskivor. Låt allt koka ihop tills såsen ”klibbar” fast på pastan, ca 1 minut. Annars tillsätt pastavatten, parmesan och nästan alla salamiskivor. Låt såsen koka ytterligare 1 minut. 
  8. Servera på ett stort fat, ringla över olivolja, hyvla parmesanost och toppa med timjan och resten av salamiskivorna. 
Lycka till! Kram C  

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc