SALMON & POTATO GRATIN


Idag var förhoppningsvis sista gången hos min sjukgymnast. Jag har gått dit på grund av min nacke och spänningshuvudvärk. Under mina fyra veckors semester i somras hade jag varken ont i huvudet eller i nacken, så tyvärr måste jag verkligen tänka på hur jag sitter/står på jobbet. Men idag sa i alla fall min sjukgymnast att behandlingen är färdig men att jag självklart kan komma dit om jag känner att det behövs. Det ska bli skönt, jag har trots allt gått tid varannan vecka i åtta månader och det tar lite tid varje gång. 
Jag har precis ätit fiskgratäng, Alex åt rester från igår. Här kommer receptet på min fiskgratäng. 
Fiskgratäng (1 person):140 g laxfilé30 g riven västerbottenost300 g mjölig potatis1 äggula2 msk smör2 msk vetemjöl1/2 fiskbuljongtärning1/2 dl vatten3/4 dl vitt vin1 dl vispgrädde Salt Peppar5 st skalade räkor 
Gör såhär:1. Skala, koka och pressa potatisen. 2. Rör ner äggula och 1 msk smör.3. Smaksätt med salt och peppar.4. Skär laxen i 3 cm kuber. Salta och peppra. 5. Smörj en ugnssäker form med smör. 6. Spritsa små potatistoppar längs med kanten på formen. 7. Lägg i laxen och strö över den rivna osten. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Smält 1 msk smör till såsen.10. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt 2 msk vetemjöl. 11. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljongtärning, vatten, vin och grädde under omrörning. 12. Låt såsen koka i ca 5 minuter och häll sedan över laxen. 13. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. 14. Garnera gratängen med räkor och eventuellt några dillvippor. 
Lycka till!
Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc