SCHNITZEL


Dubbelpanerad schnitzel:260 g kalvinnanlår1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl panko ströbröd2 äggSmörCitronRösti:250 g fast potatisSalt PepparSmör Skysås:4 dl kalvfond1 dl sirap1 msk maizena1 msk svartvinbärssaft/svartvinbärsgelé
Gör såhär:1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. 2. Pressa ur all vätska. Krydda med salt och peppar. 3. Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i potatisen och forma till en kaka.4. Stek på svag värme ca 10 minuter. 5. Skaka på pannan så kakan släpper från botten. Lyft försiktigt på kakan, är den gyllenbrun, vänder du den. Vänd den med hjälp av en tallrik. Stek tills kakan blir knaprig på båda sidor. 6. Banka ut schnitzlarna. Använd en uppskuren plastpåse och lägg in köttet, banka tills skivorna blir ca 5 mm tjocka. 7. Ta fram tre djupa tallrikar och lägg i mjöl, ströbröd och uppvispat ägg. 8. Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbröd. Om du vill dubbelpanera vänder du köttet i ägg och ströbröd än gång till. Snåla inte, se till så att hela köttet är täckt med ströbröd. 9. Lägg köttbitarna på en torr tallrik för att ”torka” innan stekning. 10. Koka upp buljongen och låt koka i ca 3 minuter. 11. Tillsätt sirap och svartvinbärssaft och låt koka ca 5 minuter till. 12. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer sirap och en nypa svartpeppar. 13. När du är nöjd med smaken är det dags för konsistens. Red av såsen med 1 msk siktat maizenamjöl utrört i lite vatten. Tillsätt lite i taget tills såsen fått önskad konsistens. När du har fått önskad konsistens, låt såsen småputtra ytterligare någon minut. 14. Stek köttbitarna i smör och olja på medelvärme så att de inte bränns. 15. Servera med gröna ärtor och lingon. 
Lycka till! 
Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc