SHEPHERD'S PIE


Kommer jag äta Shepherd's Pie igen, kanske. Det var gott men absolut inget speciellt. Här kommer receptet. 
Shepherd's pie:2 gul lökar1 vitlöksklyfta450 g lammfärs10 g mjöl1 msk Worcestersås 1 msk tomatpuré 1 köttbuljongtärning500 ml vattenTimjan1 liten kålrot1 stor morot
500 g potatis20 g cheddarost10 g smör2 äggulor Salt Peppar 
Gör såhär:1. Sätt ugnen på 220 grader. 2. Skala och dela potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. 3. Mosa potatisen och tillsätt äggulor, ost och smör. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.4. Bryn lök, vitlök och färs i matfett på medelhög värme under omrörning i ca 10 minuter. 5. Tillsätt tomatpuré, worcestersås, vatten och buljong. 6. Fortsätt tillaga färsen på medelvärme i ca 1 timme. Smaksätt med salt och peppar.7. Skala och tärna morot och kålrot. 8. Smörj en form med matfett. 9. Fyll den sedan med färsen, jämna till färsen med en stekspade så att den blir kompakt och täcker hela formen. Toppa med morot och kålrot. 10. Täck med moset och baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills det börjar bubbla. 11. Låt den stå i 10 minuter före servering. 12. Servera med en fräsch grönsallad.
Lycka till! 
Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc