SOCKERDETOX

Lösgodis, lösgodis, lösgodis. Varför äter jag det? Trots att jag mår dåligt och till och med äcklas av det, klarar jag mig inte utan det. Just det - jag är sockerberoende. Sist jag var utan socker i mer än EN dag var för 10 år sedan, 10 år sedan. Det är helt sjukt! Jag minns det så väl.

Men, för ungefär en månad sedan, kände jag mig mer taggad än någonsin. Jag gick all in, jag åt inget raffinerat socker på 14 dagar - och kan tänka sig, jag klarade det. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det, för jag har aldrig klarat det innan. Ni alla kanske känner igen "jag börjar på måndag", "på måndag ska jag ta tag i mitt sockerberoende". Skillnaden mellan den här gången och andra gånger är att jag var så taggad - det går inte att förklara. Jag kräktes nästan på alla kristaller som snurrade runt mig och kallade på mig. Meeen, det var inte så tufft som jag trodde. Dock tänker jag inte ljuga och säga att vissa dagar var värre än andra. Eftersom jag blev sjukt imponerad över mig själv och över alla förändringar som jag kände, på bara 14 dagar, känner jag nu att jag vill dela det med er. Så nu är det dags igen.

Från och med i morgon skall jag köra 14 dagar utan raffinerat socker. Jag kommer att uppdatera samt komma med lite tips och trix, både under tiden och efter de här 14 dagarna. Jag hoppas att jag lyckas övertala någon att ta steget till ett liv utan raffinerat socker, om inte utan så kanske mindre.
Förutom att kroppen och huvudet mår så mycket bättre tycker jag att det är nyttigt att studera alla livsmedel med ett extra öga, just för att socker har en förmåga att gömma sig i det mesta. Bacon, påläggsskinka, buljong/kryddblandningar, charkuterier, räkor i lake, bröd, yoghurt. Jag säger bara - läs innehållsförteckningen. Jag blir arg när jag läser innehållsförteckningen på vissa livsmedel. Ett tips är att skippa processade livsmedel. Det vill säga, undvika livsmedel som innehåller fler än fem ingredienser.


De nästkommande 14 dagarna får jag inte konsumera:

  • raffinerat socker
  • alkohol
  • sötningsmedel

Önska mig lycka till 😀

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc