Sockerfri tårta:
Tårtbotten:
200 g mogna bananer
150 g morötter
100 g smör
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Hallonsylt (görs dagen innan):
225 g hallon
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
Fyllning:
Grädde + hallonsylt
Grädde + valfria bär/frukt
Gör såhär:
1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och riv moroten och försök att krama ur så mycket saft som möjligt.
3. Mosa bananerna och blanda med de rivna morötterna.
4. Smält smöret och blanda med moset.
5. Vispa upp ägget ordentligt så att de blir riktigt pösiga, nästan så att det blir ett skum.
6. Vänd ner äggen i moset.
7. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i smeten, vispa inte.
8. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter och häll ner smeten.
9. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
10. Låt kakan svalna innan du försiktigt skär den i tre tårtbottnar.
11. Hallonsylt: Mosa hallonen och blanda med övriga ingredienser.
12. Låt sylten stå i kylskåpet över natten.
13. Fyllning: Vispa 1 dl vispgrädde hårt och blanda med 2 dl hallonsylt till du får en slät och fin mousse.
14. Vispa 1 dl vispgrädde hårt och blanda med valfria bär/frukt.
15. Montering av tårta: Dela tårtbotten i tre delar om du inte redan har gjort det.
16. Lägg en botten på ett tårtfat och bred ut valfri fyllning, lägg en till botten och bred ut sista fyllningen och lägg på sista botten.
17. Spritsa tårtan med vispad grädde och garnera med kokos eller färska bär.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C