SPAGETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS

 
Hej alla, 
I dag var jag på jakt efter korgar till skötbordet men det gick väl sådär, hehe. Jag får nog börja leta på Internet istället. Åhléns har väl bäst hittills men det måste finnas bättre. 
Vi har precis ätit och nu ska jag snart tvätta av min första ansiktsmask. Om 30 minuter börjar Sveriges mästerkock, vem tror ni vinner? Jag tror Catarina vinner. 
Spagetti och köttfärssås (4 portioner):300 g färs300 g pasta100 g champinjoner1 gul lök3 vitlöksklyftor1 morot1 burk passerade/krossade tomater1 msk tomatpuré1 tsk soja1 tsk strösocker1 köttbuljongtärning3 dl vatten1/2 tsk oregano1/2 tsk timjanSaltPepparParmesanost Gör såhär:1. Bryn färsen i smör i en stekpanna, lyft sedan över den i en gjutjärnsgryta.2. Skala och finhacka lök och vitlök.3. Skala och riv moroten.4. Stek lök, vitlök och morot tillsammans med färsen, tillsätt tomatpuré och rör om.5. Tillsätt krossade tomater, soja, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt puttra under lock i minst 1 timme, rör om då och då.6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.7. Servera med riven parmesanost. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc