SPAGHETTI BOLOGNESE

Tjabba, I går köpte jag ett gymkort, wooo! Vi får se hur ofta jag kommer att använda det men jag ska i alla fall försöka komma iväg två gånger i veckan. Eftersom jag har problem med nacken kan det nog vara en bra idé att träna den och rygg nu när jag ska bära upp min tunga mage. Jag köpte bara ett halvårskort eftersom jag har svårt att tänka mig att jag kommer träna när vår lilla bebis har kommit ut :) Jag gillar egentligen inte att gå på gym men jag ska faktiskt ge det en chans den här gången, kanske försöka gå på något pass istället. Har du något tips på något bra pass här i Malmö? När jag väl är mammaledig kommer jag att gå en hel del eftersom vi bor mitt inne i stan, det blir nog väldigt sällan jag vill ta bilen för att handla mat eftersom allting ligger så nära, plus att jag har all tid i världen. Haha! Även om jag gärna vill flytta till hus är jag ganska glad att vi bor inne i stan nu, för det finns så mycket mer du kan göra om dagarna utan att du behöver ta dig någon längre sträcka. Kvällens rätt, spagetti och köttfärssås. Säger du spagetti och köttfärssås, eller spagetti med köttfärssås? Jag vet inte vad jag säger, och antaligen eftersom jag har skrivit det. Det finns otroligt många varianter på köttfärssås och som jag tidigare har nämnt har vi två, trodde jag, men nu när jag skrev ner receptet kom jag på att vi har ytterligare en variant, som är typ som receptet nedan, enda skillnaden är att vi brukar ha i champinjoner och bacon/sidfläsk. Ibland har vi även i selleri i receptet nedan men för ett tag hade vi selleri i nästan allting så jag har tröttnat på det, men så är det ibland :) Du får gärna dela med dig av ditt recept på köttfärssås, om du har någon annorlunda men god ingrediens som förhöjer smakerna. Mitt recept kommer här, som faktiskt blev min godaste köttfärssås hittills :)  Spagetti och köttfärsås (4 personer):500 g färs400 g pasta1 burk krossade tomater2 msk tomatpuré1 gul lök3 vitlöksklyftor1 morot1 dl vitt vin1 köttbuljongtärning1 tsk soja3 dl vattenSmör1/2 tsk oregano1/2 tsk timjan1 nypa strösockerSaltPepparRiven parmesanost Gör såhär:1. Stek färsen i smör och lyft sedan över den i en lergryta.2. Finhacka lök, vitlök och morot och bryn i en stekpanna med olja. Tillsätt tomatpuré och rör om.3. Häll över röran i grytan och tillsätt vin, soja och krossade tomater.4. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och krydda. Puttra under lock i minst 1 timme, rör om då och då.5. Smaka av.6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.7. Servera med riven parmesan. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc