SPAGHETTI BOLOGNESE

Det blev tyvärr inte mycket röjning i garderoben idag, men lite i alla fall. Tiden bara springer iväg. Vi har precis ätit spagetti med köttfärssås, receptet hittar du nedan. Det var ett tag sedan vi åt det så det var extra gott idag. Ikväll visas ett nytt avsnitt av Bron på SVT. Jag blev liiite besviken efter förra avsnittet, men det var väl bara för att det var det första avsnittet på säsongen. Jag får bara hoppas att det är tillräckligt spännande så att jag lyckas hålla mig vaken. Jag har sovit jättedåligt de senaste nätterna vilket gör att jag somnar lite för tidigt på kvällarna. Spagetti med köttfärssås: 400 g färs 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 7 stora champinjoner 2 dl köttbuljong 1 burk krossade tomater (400 g) 1/2 msk olivolja 1 liten morot 1 msk soja 1 msk tomatpuré 1/2 msk ketchup 1 krm svartpeppar 1/2 krm salt 1/2 msk oregano 1/2 msk basilika Spagetti Parmesanost Körsbärstomater Gör såhär: 1. Skala och finhacka lök. Skölj och grovahacka svampar. Skala och riv morot. 2. Fräs lök, svamp, morot och pressad vitlök i olja utan att det tar färg. 3. Tillsätt färsen och låt den bryna med, ca 5 minuter och rör sedan i tomatpuré. 4. Tillsätt krossade tomater, buljong, soja, ketchup och smaksätt med salt, peppar, oregano och basilika. 5. Sänk värmen och låt puttra i ca 1 timme. 6. Koka spagetti enligt anvisningen på förpackningen. 7. Servera med riven parmesanost och körsbärstomater. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc