SPAGHETTI CARBONARA


Go'kväll! Alex är tydligen trött på fläskpannkaka och vill verkligen inte äta det så det enda jag kunde komma på med ungefär samma ingredienser var pasta carbonara. När jag sa det kom jag att tänka på att det är första gången vi lagar det tillsammans. Så den enda gången jag har ätit carbonara de senaste 5 åren är på restaurang, hehe :) Det blev riktigt gott, till och med Alex sa att det var jättegott och det händer inte speciellt ofta när vi äter saker som han inte är jätteförtjust i :) Receptet hittar du nedan. Jag mår varken bättre eller sämre men eftersom jag vill försöka göra saker trots min huvudvärk ställde jag mig och skulle riva ost, det skulle jag inte ha gjort för halva min tumme åkte av :( Det är inte första gången heller, och då hände det på samma tumme, samma tumme som precis har läkt och blivit ett fult litet ärr, men som antagligen kommer att bli ett stort fullt ärr nu eftersom det sitter precis där tummen böjer sig, vilket gör att det tar lång tid för skorpan att läka eftersom den åker av hela tiden. Pasta carbonara (2 personer + matlåda): 200 g pasta 3 äggulor 1/2 dl vispgrädde 50 g parmesanost 1 paket bacon Persilja Salt Peppar Gör såhär: 1. Koka upp rikligt med vatten med salt och olja och tillsätt sedan pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. 2. Stek baconet gyllenbrunt. 3. Vispa ihop äggulor, grädde, riven parmesan, salt och peppar. 4. Häll av vattnet från pastan men spara ca 1/2 dl. 5. Häll ner pasta, 1/2 dl vatten och äggblandning i stekpannan med bacon och blanda runt ordentligt. Stäng av plattan under tiden du gör det här, annars blir det äggröra av äggblandningen. 6. Strö över parmesan och persilja. 7. Servera med en rå äggula. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc