STEG FÖR STEG

Hej alla,

Som jag nämnde i går är det störst chans att lyckas med sina små ekar om du plockar ekollonen i oktober. Ni ska dock veta att det är svårt då du aldrig vet vilket ekollon som kommer att gro och växa till en ek, mitt tips - plocka därför många. Jag är långt ifrån en expert, men såhär gjorde jag, steg för steg.

Jag plockade många, eller faktiskt, alla jag hittade 😜 Både bruna och gröna men de ska vara bruna.

De är allra bäst om de har en liten svans, då kan du nästan vara hundra på att du kommer få en liten mini-ek i ditt köksfönster. Mina hade tyvärr inga svansar, det gör absolut ingenting men det tar lite längre tid. Jag kommer leta om någon vecka igen och se om jag hittar några ekollon med svansar.

För att vara på den säkra sidan provar jag alla knep 😊 Jag la ekollon i en skål med vatten, både bruna och gröna. Många säger att ekollonen ruttnar om hela ekollonet är blött, det återstår att se.

Jag satte även ekollon i mina vaser från Svenskt Tenn. Det går självklart med andra vaser med smal öppning, prova exempelvis med shotglas. Placera ekollonen med svansen nedåt, om öppningen är för stor kan du sätta i nålar i ekollonet för att hålla det på plats. Ekollonet ska inte vara för långt ned, men heller inte för högt upp för då torkar det. Tänk på att fylla på vattnet när det behövs, ca 1 gång i veckan. Placera vasen/skålen i ett ljust fönster och vänta.

Ut och plocka ekollon nu så gör vi det tillsammans och ser hur det går 😊


Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc