STROGANOFF

 
 
 
 Go'kväll :) Vi har inte gjort några ändringar i vår veckomatsedal, ännu ;) så i dag bjöds det på korv stroganoff. Receptet hittar du nedan. I söndags när jag publicerade vår matsedel fick jag tips om att använda kalkonfalukorv istället för ekologisk falukorv, tack snälla, det ska jag verkligen prova :) Det är alltid trevlig med tips och idéer så var inte blyga :) I kväll är det säsongspremiär för Sveriges mästerkock, brukar du titta på det? Jag tycker det är jätteroligt så jag kommer sitta framför tv:n i kväll kl 20:00 och för en gångs skull kommer jag orka se hela programmet. Jag kommer ihåg i höstas när Kockarnas kamp började, jag såg inte ett enda avsnitt, för jag hann somna innan det började. Haha! Korv stroganoff (4 personer):800 g falukorv2 små gula lökar2 tsk dijonsenap3 msk tomatpuré2 1/2 dl grädde1/2 dl mjölk1/2 tsk persiljaSaltPeppar Gör såhär:1. Skala och grovhacka löken.2. Låt löken svettas i en stekpanna med smör under tiden du förbereder korven.3. Dra av skinnet på falukorven och skär i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje korvskiva så att det blir 4 stycken stavar.4. Lägg korvstavarna i stekpanna och tillsätt eventuellt ytterligare matfett och stek i ca 3 minuter.5. Tillsätt senap, tomatpuré och persilja och rör om.6. Späd korvgrytan med mjölk och grädde och låt små puttra i ca 5 minuter.  7. Smaka av med salt och peppar.8. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lycka till!  Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc