SUMMER, HURRY UP!

God morgon! Åh vad jag saknar vattenmelon, eller egentligen all färsk frukt/bär. Det finns så mycket mer att välja mellan under sommarhalvåret och allt smakar hundra gånger bättre. Tråkigt, men så är det. Det blev varken några bilder eller recept i går för jag var helt slut efter att vi hade ätit. Jag hoppades på att jag skulle må bättre men det gör jag inte, det känns som att jag har två golfbollar i halsen. För att det skulle kännas lite bättre tog jag med några bitar godis till jobb. Hehe! Receptet från i går hittar du nedan. Yakiniku (4 personer): 2 msk strösocker 1 msk rapsolja 2 msk ingefära, färsk riven 1 liten purjolök 2 msk sesamfrön 2 vitlöksklyftor 600 g entrecote (går även bra med lövbiff) 3 msk mirin 1 1/2 dl soja, japansk 3 msk sherry, torr Ris Sallad Gör såhär: 1. Köttet är lättare att skiva tunt om det har varit fryst. Låt därför köttet halvtina för att sedan skära det i mycket tunna strimlor. 2. Blanda alla ingredienser till marianden, förutom purjolök och sesamfrön. 3. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i minst 1 timme, gärna längre. 4. Hetta upp en stekpanna och stek purjolöken i olja. Jag brukar alltid sila av marinaden och steka köttet först för att sedan hälla över marinaden men det går lika bra att steka allt direkt. Tänk på att om du använder lövbiff kan köttet bli segt om det steks för länge. 5. Strö över sesamfrön och servera med ris och en fräsch grönsallad. Lycka till!

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc