SWEDISH MEATBALLS

Husmanskost är alltid gott. Ikväll blev det köttbullar med potatismos som lovat. Recept på köttbullar och brunsås hittar du nedan. Idag gick vi en runda i stan efter jobb. Jag försöker hitta ett par snygga jeans men det är inget par som faller mig i smak. Det slutar väl med ett par Tiger of Sweden som är mina favoriter. De är sköna, sitter snyggt och är inte allt för dyra men det bästa är att de håller länge. Jag har ett par som jag har använt mycket i mer än 4 år och det är först nu de börjar se slitna ut. Ibland kan det vara en fördel om jeansen slits men inte med just det här paret. Min favorit modell från Tiger of Sweden är Slender. Köttbullar: 400 g blandfärs 2 små gula lökar 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk kalvfond Salt Svartpeppar Gör såhär: 1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla ca 10 minuter. 2. Finhacka den ena löken och riv den andra. 3. Tillsätt ägget till brödblandningen. Blanda sedan i senap, fond, lök, salt, peppar och till sist i färsen. Rör till en jämn smet. 4. Sätt ugnen på 200 grader. 5. Forma smeten till runda bollar, ca 15 g per köttbulle. 6. Stek köttbullarna i rikligt med matfett tills de fått en fin yta. Skaka stekpannan mycket i början av stekningen för att få dem så runda som möjligt. 7. Fortsätt att tillaga köttbullarna i ugnen i ca 10 minuter. 8. Servera med potatismos, brunsås, lingon och smörgåsgurka. Brunsås: 1 msk smör 2 msk mjöl 3 dl kalvfond 1/2 dl vispgrädde 3 droppar collorit soja 1/2 msk kinesisk soja Svartpeppar Gör såhär: 1. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan och pudra över mjölet. 2. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljong under omrörning. 3. Koka såsen i ca 3 minuter. 4. Tillsätt collorit, kinesisk soja och vispgrädde. 5. Krydda med peppar. Lycka till. Nu ska jag lägga mig i badet, sen är det Kockarnas kamp. Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc