TRÄNINGSUPPLÄGG

Go'kväll 🌙

På order av min sjukgymnast måste jag börja träna, hon ville helst att jag tränar på gymmet men det känner jag inte alls för. Nej usch, jag hatar gymmet. Alla är vi olika men hemmaträning fungerar hundra gånger bättre för mig. Jag köpte det här träningsprogrammet, skapat av Kayla Itsines, för längesedan och de två gångerna jag har påbörjat det har jag blivit sjuk, såklart. Haha! Därför tänkte jag nu ge det ett nytt försök och den här gången ska även Alex vara med. Jag vet inte om ni har hört talas om det men tjejen som har tagit fram programmet snurrar runt en del på Instagram.

Programmet sträcker sig över 3 månader och under de här 12 veckorna kommer du att utföra tre tre olika typer av träning:

  • uthållighetsträning (resistance)
  • konditionsträning (LISS, HIIT)
  • rehabilitering (stretching)

Uthållighetsträningen består av olika cirkelträningspass som kommer med programmet. En dags träning är 28 minuter och du gör den första delen på 7 minuter så många gånger du kan utan att vila, vilar 1 minut, sen gör du andra delen lika så på 7 minuter och så upprepar du det en gång till på båda med 1 minuts vilopaus mellan varje omgång.

Konditionsträningen är uppdelad i två olika typer, LISS och HIIT. LISS betyder Low intensity steady state och då ska du genomföra 35-45 minuters powerwalk. HIIT betyder High intensity interval training och då ska du göraföra 10-15 minuter löpträning.

Stretching ska du göra minst 1 gång i veckan och även det följer med programmet.


Såhär ser mitt träningsschema ut de kommande fyra veckorna:


Vecka 1-4:

Måndag: Resistance

Tisdag: LISS

Onsdag: Resistance

Torsdag: LISS

Fredag: Resistance

Lördag: LISS, Stretch


Kämpa på 💪👊

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc