UGNSBAKAD TORSK MED SKIRAT SMÖR




Hej alla, 
Vi har fått jättegod potatis, av fast sort, av mamma och pappa så det fick bli kokt potatis istället för potatismos. Det passade mig väldigt bra eftersom vi åt potatismos i går. Fisk är för gott, så gott att vi borde äta det oftare. Jag vet egentligen inte varför vi inte gör det? Det är både godare och lättare att tillaga än till exempel en kötträtt. Här kommer receptet på kvällens middag.  Torskrygg med skirat smör och potatis (2 personer):300 g filé av torskrygg 300 g potatis50 g smörSaltVitpepparGröna ärtor Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 130°.2. Lägg filéerna i en form, krydda med vitpeppar och lägg smöret bredvid.3. Baka fisken i ugnen i ca 30 minuter.4. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk.5. Koka upp vatten och ta bort från plattan, lägg ärtorna i det kokande vattnet i någon minut, häll av vattnet. 6. Servera fisken med potatis, skirat smör, gröna ärtor, pepparrot och knäckebröd. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc