UGNSBAKAD TORSK MED SKIRAT SMÖR

Herregud vad gott moset blev! Pepparroten blev verkligen pricken över i:et :) Receptet hittar du nedan! Ett tips är även att värma gräddmjölken och smöret så att det har samma temperatur som potatisen när det blandas. Jag orkar inte alltid göra det men i dag gjorde jag det och det blir sååå mycket godare. Tänk även på att inte röra om för mycket efter att du har tillsatt smör och gräddmjölk, då blir det lätt klibbigt. Just nu ligger jag i sängen och tittar på Parneviks men det blir nog läggdags när det är slut för jag är verkligen jättetrött. Min förkylning har fortfarande inte släppt så jag antar att det tar lite extra att vara igång hela dagen. Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos (2 personer): 300 g file av torskrygg 50 g smör Salt Vitpeppar Gröna ärtor Potatis- och pepparrotsmos: 500 g möjlig potatis 2 msk smör 1/3 dl mjölk 1/3 dl grädde 1/2 dl riven pepparrot Vitpeppar Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 130°. 2. Lägg filéerna i en form, krydda med vitpeppar och lägg smöret brevid. 3. Baka fisken i ugnen i ca 25-30 minuter. 4. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. 5. Riv pepparrot. 6. Värm gräddmjölken och smör i en kastrull. 7. Mosa potatisen med smör. Tillsätt mjölk, salt, peppar och riven pepparrot. 8. Koka upp vatten och ta bort från plattan, lägg ärtorna i det kokande vattnet i någon minut, häll av vattnet. 9. Servera fisken med potatismos, skirat smör, gröna ärtor och knäckebröd. Lycka til! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc