VÄSTERBOTTENSOSTPAJ

I går gjorde jag små ostpajer till middag och mums så gott det var. Pricken över i:et var såklart garneringen; löjrom, créme fraiche, röd lök, dill och gräslök 😍 Meeen tyvärr smakar inte löjrom lika gott nu när jag är gravid 🙄 Jag vet inte men det smakar för mycket fisk.

Västerbottensostpaj (1 stor/4 små):

Pajdeg:

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

1 nypa salt

Fyllning:

200 g riven västerbottenost

2 ägg

2 dl gräddmjölk

Salt

Peppar

Garnering:

Löjrom

Créme fraiche

Röd lök

Dill

Gräslök

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Pajdeg: Mixa samman smör och mjöl till en smulig massa.

3. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.

4. Tryck ut pajdegen i en stor pajform eller fyra små pajformar och kyl i cirka 30 minuter.

5. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

6. Fyllning: Fördela osten i formen.

7. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll över osten.

8. Grädda pajen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

9. Toppa med löjrom, créme fraiche, hackad rödlök och dill.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar