VEGETARISKA BÖNRULLAR

Jag blev bjuden på den rätten hemma hos en kompis i höstas. Det är ett recept från en matkasse som jag har modifierat något. Många är skeptiska till vegetariskt utan att de ens har smaka, vilket jag tycker är löjligt för vegetarisk mat smakar oftast mer och känns mycket fräschare - tycker jag 😊 Den här rätten känns inte ens vegetarisk. Ebba som kniper igen munnen för det mesta åt jättemycket. Barn gillar kryddor och det är som sagt oftast god kryddning på vegetarisk mat.

Vegetariska bönrullar (4 portioner):

8 tortillabröd, små

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 röd paprika

1 grön paprika

1 förp. majs

1 1/2 förp. krossade tomater

1 förp. mixade bönor a 380 g

3 dl ost, riven

Cayennepeppar

Chili ancho

Salt

Spiskummin

Svartpeppar

Garnering:

Rucola

Avokado

Till servering:

Créme fraiche

Sojabönor

Avokadoröra, recept här


Gör såhär:

1. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Skölj, skiva och dela paprikan i mindre bitar.

3. Skölj bönor och majs.

4. Fräs lök, vitlök och kryddor i en het panna.

5. Tillsätt tomatpuré och 1 förpackning krossade tomater - låt puttra i 3 minuter.

6. Rör ner paprika, bönor och majs i tomatsåsen.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

9. Fördela bönröran i tortillabröden, lägg röran runt om rullarna om det blir något över.

10. Lägg tortillabröden, med skarven nedåt, i en ugnsform.

11. Häll över resterande krossade tomater och den rivna osten.

12. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.

13. Garnera med sallad och avokado.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar