VEGGIE BURGERS

 
Receptet nedan hittade jag i ICA:s reklamblad för någon vecka sedan och när jag såg det blev jag jättesugen på att prova det, och det gjorde vi i dag :) Jag valde att byta ut bulgurn mot matkorn eftersom Alex inte äter bulgur, han brukar kalla bulgur för "grus". Haha! Jag hade däremot gjort en annan sås, det var inget fel på den men kanske lite smaklös. Antingen om du pressar i en vitlöksklyfta eller om du gör en fetaoströra. Jag hade gjort en fetaost röra för rödbetsbiffen tillsammans med fetaost var jääättegod! Jag kan definitivt tänka mig att äta biffarna igen, men med annorlunda tillbehör.  Jag börjar äääntligen må lite bättre, tack gode gud :) Eftersom jag inte orkade göra mina ansiktsmasker i går så ska jag göra det nu, sen blir det tillbaka till sängen. Jag vågar inte "röra" på mig allt för mycket om det nu skulle bli värre igen, för den här gången vill jag verkligen bli frisk. Så det får bli en väldigt lugn helg också. Det enda vi måste göra är att beställa vår vagn. För någon dag sedan drömde jag att bebisen kom för tidigt och att vi varken hade fått vår vagn eller hunnit ställa i ordning någonting så vagnen är ett måste den här helgen :) Vad ska ni göra?  Rödbetsbiffar med fetaostsallad och gurkyoghurt (4 personer):380 g kokta kikärtor500 g rödbetor1 ägg 2 msk maizena 1 msk olja1 tsk spiskummin4 krm salt1 krm pepparGurkyoghurt:1/3 gurka1 näve färsk persilja1 dl crème fraicheSaltPeppar  Fetaostsallad:1 dl okokt matvete eller matkorn 75 g fetaost 1 näve valfri sallad 1/2 röd paprika  Gör såhär:1. Gurkyoghurt: Skär gurkan på längden och gröpa ur kärnorna. 2. Tärna gurkan och finhacka persiljan. 3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. 4. Fetaostsallad: Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen och lägg i en skål. 5. Skölj sallad och lägg i skålen. 6. Skölj och hacka paprika och strö över salladen. 7. Smula fetaosten över salladen. 8. Rödbetsbiffar: Koka rödbetorna tills de är mjuka. 9. Skölj kikärtorna och låt rinna av. 10. Mixa ärtorna till en slät kräm och blanda sedan med ägg, maizena och kryddor. 11. Riv rödbetorna och blanda med kikärtskrämen och formar till små biffar. 12. Stek biffarna i olja i en stekpanna på medelvärme, ca 5 minuter, vänd då och då. 13. Servera biffarna tillsammans med fetaostsallad och gurkyoghurt.  Lycka till! Kram C 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc