VILTFÄRSLASAGNE

Oj så mätt jag är. Det är svårt att äta lagom när det är så gott :) Formen blev verkligen överfylld med god lasagne, haha! Me like! 
Åh jag hade gärna velat se Beck nu kl 21.00 men jag vet att jag kommer somna, tyvärr. Jag får helt enkelt se den i morgon.  Viltfärslasagne (4 personer):500 g vildsvinsfärs100 g champinjoner2 gula lökar4 vitlöksklyftor2 morötter2 msk koncentrad viltfond2 dl rött vin1 burk passerade tomater2 msk tomatpuré1 msk sojaLasagneplattor1/2 dl färsk hackad timjan1/2 dl riven västerbottenostSaltPepparBéchamelsås med västerbottenost:25 g smör2 msk mjöl4 dl mjölk2 1/2 dl grädde150 g västerbottenostSaltVitpepparMuskotnöt Gör såhär:1. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.2. Skölj och grovhacka svampen.3. Skala och riv morötterna.4. Fräs lök, vitlök, morötter och champinjoner i lite smör tills det blir gyllenbrunt i en gjutjärnsgryta.5. Lägg i köttet och färs tills det blir brynt och avsluta med att ha i tomatpuré6. Tillsätt passerade tomater, soja, viltfond, vin och kryddor.7. Låt alltsammans puttra i ca 1 timme.8. Béchamelsås: Värm upp grädde och mjölk i en kastrull.9. Smält smöret i en annan kastrull, ta av från plattan och pudra över mjölet.10. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt gräddmjölken under omrörning.11. Låt såsen sjuda sakta i ca 10 minuter.12. Tillsätt ost, salt, peppar och riven muskotnöt.13. Lasagne: Varva lasagneplattor, färs och sås. Min lasagne har 4 lager plattor. Avsluta lasagnen med ett sista lager av färs, sås och riven ost.14. Grädda lasagnen på 200° i ca 30 minuter. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc