YESTERDAY’S DINNER!

Här är resultatet av gårdagens middag. Till förrätt blev det jordärtskockssoppa, receptet hittar du nedan och är taget från tidningen ELLE mat & vin NR. 7/15. Jordärtskockssoppa är så himla gott, senast jag åt det var förra nyår. Det är verkligen en soppa jag kommer äta mer av den här hösten. Receptet på torsken hittar du under kategorier - Recipes.  
 
 Jordärtskockssoppa med bresaolachips:4 personer, som förrätt300 g jordärtskockor2 små potatisar1/2 stor gul lök1 vitlöksklyfta1 dl torrt vitt vin2 1/2 dl vatten1 hönsbuljongtärning 1 1/4 dl vispgräddeSaltSvartpepparSmör Garnering:9 skivor bresaolachips (se recept nedan)Timjan (jag hade ingen timjan så det fick bli oregano för syns skull) Gör såhär:Jordärtskockssoppa:
  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs jordärtskockor, potatis, lök och vitlök i en kastrull.
  4. Tillsätt vinet och låt koka i 1 minut. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning.
  5. Rör om och låt sjuda tills allt är mjukt.
  6. Mixa soppan med en stavmixer.
  7. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.
  8. Garnera soppan med bresaola och timjan. 
 
 
 
 Bresaolachips:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela bresaolaskivorna. 
  3. Sätt in i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Vänd på skivorna efter halva tiden.
  4. Låt skivorna svalna på en tallrik.
 Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc